Zoeken
Ilja Gort stapt over naar Dutch Media Books
Ilja Gort stapt over van A.W. Bruna Uitgevers naar Dutch Media Books. Zijn Slurp!-titels, waaronder het dagboek Slurp à la Carte en het wijnhandboek Slurpen, zullen bij uitgeverij Carrera verschijnen onder het imprint Carrera Culinair. Uitgeverij Lebowski geeft begin 2015 Gorts nieuwe thriller uit.

Ilja Gort stapt over naar Dutch Media Books

Gepubliceerd op 11 augustus, 2014 om 00:00, aangepast op 16 augustus, 2021 om 10:55

Ilja Gort is bekend van de Slurp!- en La Tulipe-wijnen. Hij heeft talloze wijnboeken geschreven en presenteert de televisieprogramma’s ‘Wijn aan Gort’ en ‘Slurp à la Carte’ (eind september weer op televisie). Gort woont afwisselend in Nederland en op zijn wijnchâteau in Frankrijk.

Dagboek van een wijnboer
Al jaren beschrijft Ilja Gort met succes zijn dagelijks leven op zijn 13e-eeuwse Franse wijnkasteel. Van wijnmaagd met geen benul van wat erbij komt kijken om een wijnchâteau te runnen, ontwikkelde Gort zich tot een halve Fransoos en bovenal een grote wijnkenner met een bloeiend wijnbedrijf en met wijnen die prijzen winnen en de winkel uitvliegen. In Slurp à la Carte doet Gort opnieuw verslag, in een stijl die laat lachen en doet watertanden. Helemaal nu hij ook verhaalt over de opnames voor een gelijknamig televisieprogramma waarin Gort heel Frankrijk aandoet op zoek naar de mooiste wijn-spijscombinaties. Verschijnt in oktober 2014.

Voor de beginnende wijnliefhebber
Laat je niet in een hoek bluffen! Wees heer en meester over de kurkentrekker! Verpletter wijnbluffers met je kennis! Met Slurpen schreef Gort een praktische wijnhandleiding waarmee de beginnende wijn-liefhebber op alle wijngevaren is voorbereid: hoe ga ik de wijnkaart te lijf? Welke wijn in welk glas? Hoe proef ik wijn? Wat zeg ik tegen een lastige ober? Hoe koop ik wijn bij een onwillige wijnboer? Gorts toon is aangenaam (gort)droog, geen no-nonsense, geen poeha, want wijn is voor iedereen. Wijn is om plezier mee te hebben en vooral niet moeilijk over te doen. Verschijnt in november 2014

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws